Hoe overleef ik: bierdiarree?

Zie jij als verse student enorm op tegen die stapel studieboeken? Ben jij je huisgenoot al na één dag zat? Kamp je met heimwee? Treur niet. Studentmedewerker Marije zit elke week voor je klaar met tips en raad zodat jij je eerste jaar zo goed mogelijk doorkomt.  Vandaag de vraag: hoe overleef ik bierdiarree?

Marije,

Tijdens de intro gebeurde er iets heel vreemds met mij. Ik had last van diarree die enorm stonk, iedere keer dat ik de avond ervoor flink los was gegaan. Hoe overleef ik dit als ik de rest van mijn studietijd nog blijf zuipen?

Kusjes,
Een anonieme sjaars

Lieve sjaars

Na de intro kennen we het allemaal: door het continu doorspoelen van de darmen met pils zijn je ooit zo trotse keutels veranderd in een waterige massa. Tegelijkertijd kleurt de uitdroging je urine steeds donkerder, tot het punt dat je eigenlijk niet meer weet of het spul in de toiletpot uit de voor- of achterkant komt. Ik ga je niet uitleggen hoe je dit voorkomt, in plaats daarvan geef ik slechts wat tips om symptomen te bestrijden! Hoe overleef je dergelijke ongemakkelijkheden?

Ga op de UT
Je huisgenoten vinden je als eerstejaars waarschijnlijk al vervelend genoeg omdat je niet kunt koken, het woord “school” nog gebruikt en met die idiote tas was naar je moeder gaat. Je kunt ze het beste niet opzadelen met je lucht, dus ga naar de UT om je behoefte te doen. Neem wel een extra rol WC-papier mee, want dat schuurpapier in de universiteitstoiletten is niet iets waar je gelukkig van wordt.

Zorg voor vermaak
Het kan een lange, zure sessie worden. Neem een Donald Duck, een smartphone of ander leesvoer mee. Kies wel je moment: zodra je Flappy Bird opstart is de pauze tussen twee colleges niet meer genoeg voor een flinke sessie.

Bel je ouders op
Je ouders vinden het hartstikke leuk om nog eens van je te horen. Als student schiet het er al snel bij in om ze te bellen omdat de verleiding om andere dingen te doen groot is. Als je echter toch op het toilet zit, kun je net zo goed een telefoontje plegen!

Zo, hopelijk overleef je met de bovenstaande tips de zware wissel die zuipen trekt op je spijsvertering. Mail andere vragen vooral naar redactie@flutnieuws.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *