Campus Coalitie verdacht van ronselen stemmen

De Campus Coalitie (CC) wordt verdacht van het ronselen van stemmen voor de verkiezingen voor de Universiteitsraad van de Universiteit Twente die plaatsvinden van 2 tot en met 6 juni 2014.

Het Centraal Stembureau ontving gister een anoniem telefoontje van iemand die zei UT-medewerker te zijn. Deze persoon vertelde dat een niet bij naam genoemde kandidaat van de CC-lijst tijdens de koffiepauze beloofde bij de eerste vrimibo na de verkiezingen iets speciaals te verzorgen voor iedereen die op CC zou stemmen. Volgens onbevestigde geruchten zou het gaan om overheerlijke speciaalbiertjes en luxe versnapperingen.

CC-voorzitter De Groot ontkent alle geruchten: “Alsof wij ons zouden verlagen tot het kopen van verkiezingen. We zijn allemaal integere medewerkers. Daarbij hebben we negen (van de negen, red.) zetels, dus we hebben dit helemaal niet nodig. Allemaal flauwekul van anderen die niet tegen hun verlies kunnen.” Ingewijden fluisteren dat CC bang is veel zetels te verliezen door de overstap van Gert Brinkman en Dick Meijer (beide oud-CC) naar de PvdUT.

UReka en de PvdUT laten in een gezamenlijke reactie weten: “We zijn diep geschokt. Dit tast de geloofwaardigheid en het toch al minimieme mandaat van de medezeggenschap aan. Straks neemt het CvB ons helemaal niet meer serieus.” Het Centraal Stembureau benadrukt dat er voorlopig enkel een verdenking is, maar dat harde bewijzen ontbreken. Voorzitter Van Reijn: “Verkiezigingen voor de UR stellen dan wel eigenlijk niks voor, maar ze behoren wel eerlijk te verlopen. Wij roepen eenieder die het vermoeden heeft van stemfraude op zich direct bij ons te melden.”

Een verongelijkte medewerker wilde niet meer kwijt dan: “Verkiezingen? Er valt helemaal niks te kiezen en de uitslag doet er toch niet toe!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *