Torentje van Drienerlo wordt dynamisch

Kunstenaars gaan de samenwerking aan met het flUTnieuws: het torentje van Drienerlo zal gaan stijgen en dalen met het niveau van het beleid op de UT. Kunstenaar R.E. Creatief zal in samenwerking met de oorspronkelijke ontwerper van ‘het torentje’ gaan aanpassen. Op initiatief van flUTnieuws is gekozen het torentje dynamisch te maken. De hoofdredacteur: “studenten en medewerkers kunnen dagelijks gaan stemmen voor stijging of daling van het torentje”.

Kunstenaar R.E. Creatief zet het plan verder uiteen: “het water stond het torentje letterlijk aan de lippen. Snel ingrijpen was sowieso nodig, want met alle feesten van de afgelopen weken holt de waterkwaliteit achteruit. Diverse afvalstoffen tasten het torentje drastisch aan. In het nieuwe ontwerp zal de basis van het torentje van een niet-corroderend composiet gemaakt worden en dus niet vatbaar zijn voor schadelijke stoffen.”

Op initiatief van het flUTnieuws zal het dynamische torentje gaan stijgen en dalen met de kwaliteit van CvB-plannen. Hiervoor zal een stem-mogelijkheid worden ingebouwd in de flUTnieuws blackberry app. De hoofdredactie van het flUTnieuws ziet het dynamische torentje als een mooie mogelijkheid om haar kritische journalistiek meer zichtbaar te maken op de campus. De hoofdredactie is niet bang dat het torentje zal zinken: “stijging zal te ‘sponsoren’ zijn, uiteraard met een aantrekkelijk (water)spiegel-tarief”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *