Monopolie Student Union beëindigd door oprichting concurrent Student Onion

Naast de Student Union gaat nu ook een ander orgaan de belangen van de actieve student behartigen: een groep studenten was de monopolie die de SU had zat en hebben het initiatief genoemen voor een tegenhanger: de Student Onion. “Het wordt tijd dat er een frisse wind door de Bastille gaat waaien” aldus Lucas Beeuws, één van de oprichters.

De oprichting is sinds maandag een feit toen het clubje de statuten liet ondertekenen bij de notaris. “Op zich leuk dat het SU altijd maar die intro organiseert, maar wie anders? Inderdaad, niemand! Vandaar dat ik in mijn netwerk op zoek ben gegaan naar andere gegadigden, wij een weekend hebben besteed aan een beleidsplan en de boel in gang hebben gezet.” Standpunten zijn onder andere het afschaffen van de campagne ‘More than a degree’.

De rector is blij met het initiatief. “Goed dat campuszaken ook eens vanuit een tegendraads perspectief worden belicht. Vanuit het college waren we al langer toe aan collectieve normaliseringsflexibiliteit.”

Als het Beeuws ligt krijgt de Hogekamp er een broertje bij. “Leuk dat studentenhotel, maar dan willen wij er ook wel zo eentje. Zo krijg je ook marktwerking: ga je nu je half jaar besteden in het hotel van de SU of van de SO? Daarnaast is zo’n imposant gebouw ook goede promotie voor Enschede. Binnen korte tijd kent iedereen de twin towers van de campus.”

Ook het model rondom de Campuscard wil Beeuws in zijn eigen jasje steken. “Grappig zo’n abonnement, maar waarom zou zoiets niet gewoon prepaid kunnen? Vanuit de Onionshop verkopen wij dan opwaardeerkaarten. En al het tegoed wat na een jaartje verlopen is steken wij lekker in onze eigen zak. Daar wordt toch gewoon iedereen beter van?”

De locatie en tijd van de constitutieborrel is nog onbekend, er is al wel een exclusieve deal gesloten met bierbrouwer Bavaria en frisdrankproducent First Choice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *