UnionCard gaat “Stiekem-toch-de-Xtra-card” heten

De kaart die vanaf september 2014 de UnionCard zou gaan heten heeft nu al een turbulente proloog op zijn naam staan. De opvolger van wat nu nog de Xtra-card is meerdere keren hernoemd naar CampusCard, UnionCard, en dan nu Stiekem-toch-de-Xtra-card. Zo maakte de Student Union vandaag bekend.

De kaart waarbij een nieuw betaalmodel wordt ingevoerd, de studieverenigingen zich zullen aansluiten en waarbij men ook toegang krijgt tot binnenstads vermaak heeft een golf van kritiek te verduren. Naast dat studenten per vereniging waarvan zij lid zijn een toeslag moeten betalen lijkt de SU ook weinig standvastig in het benoemen van deze nieuwe kaart. “Sorry hoor!” reageerde de secretaris van de SU geagiteerd. “Rome is toch ook niet in één dag gebouwd?!”

Vanuit de studenten wordt er voor de verandering positief gereageerd op dit nieuws. “Prachtig dat de Xtra-card Stiekem-toch-de-Xtra-card blijft. Zo kan ik gewoon mensen vragen of ze Stiekem-toch-de-Xtra-card hebben, in plaats van dat ik CampusCard moet zeggen. Zodadelijk gaan mensen dat nog afkorten tot CC en dat gaat natuurlijk tot verwarring leiden tijdens de URaad-verkiezingen.”

Over hoe de sport- en cultuurpas voor medewerkers moet gaan heten wordt binnenkort nog gebrainstormd. “Ik vond ‘sportpas’ altijd wel lekker bekken” aldus een onderzoeker van de leerstoel FMT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *