URaad verzet zich tegen cijfers ’tweeten’

De Universiteitsraad heeft een motie van treurnis ingediend bij het CvB aangaande de mogelijkheid tot het tweeten van cijfers in Osiris. Volgens een van de raadsleden zou dit leiden tot propagatie van de zesjescultuur.

“Met tweets als #weereenzesjwz en ‘5.4 #bijnagehaald’ werd het al wat bont,” aldus raadslid van Ginkel, maar toen er op het bericht “#yeseen8” door het voltallige College van Bestuur werd getwitterd “#NerdAlert!” was de maat voor studentenpartij UReka vol. “Het moet natuurlijk kunnen dat mensen een keer blij zijn met een zesje, maar op deze manier wordt dat natuurlijk wel de standaard”, aldus de voorzitter van de studentenpartij.

Een ander raadslid, die zijn naam niet vermeld wilde zien, vond het een nogal vreemde gang van zaken. “Het is natuurlijk goed dat er eindelijk een functie in Osiris is die wel zonder enige moeite lijkt te werken, maar dat juist deze functie dat moet zijn is gezien het TOM natuurlijk wel wat eigenaardig.” Gespeculeerd wordt of de rector achter deze ’tweetmogelijkheid’ zit om de effecten van TOM zoveel mogelijk te kunnen minimaliseren. Het voltallige CvB was echter niet bereikbaar voor commentaar #domiboAAN.

Retweet van student

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *