Sportcentrum gaat frituur aanbieden tijdens tentamens

Het sportcentrum heeft besloten om tijdens tentamens die langer dan twee uur duren gefrituurde snacks aan te bieden. Het management wil op deze manier snacks promoten en laten zien dat deze wel degelijk zorgen voor een goede concentratie.

Dit besluit geldt voor alle gefrituurde snacks en friet, behalve loempia’s. “Op deze manier laten we zien dat studeren en goed eten wel degelijk hand in hand gaan”, aldus een medewerker van het barteam van Hippocampus. Snacks zouden volgens hem namelijk, in tegenstelling tot eerder onderzoek van de Universiteit Groningen, wel voor een goede concentratie kunnen zorgen.

Een aantal elektrotechniek studenten die net aan de bar een Fristi hadden besteld, beaamden dit direct. “Als ik thuis geen zin meer heb om te studeren, bak ik altijd een paar frikandellen”, aldus de EL student, “door de vette geur kan ik meteen weer geconcentreerd gaan gamen.” Hoewel het CvB kritisch is naar het plan toe, laten ze het voorlopig hun beloop. Ed Brinksma stelt: “Dit is natuurlijk ook voordeel voor de surveillant bij het tentamen, die zit er na twee uur natuurlijk ook goed doorheen.” Dat de medewerkers dezelfde prijs moeten betalen als de studenten viel wel in slechte aarde bij de rector, daar zal dan ook nog over overlegd gaan worden.

Dat de vettige lucht de andere studenten bereikt is volgens het barteam geen probleem. “Van alleen de lucht zouden ze al zin moeten krijgen in onze snacks, waardoor wij meer kunnen verkopen. Van twintig wisselborrels in een jaar kom je natuurlijk niet rond” licht sportcentrummanager Cora toe. Voor vegetariërs zal het aanbod echter zeer beperkt zijn, alleen friet bestellen is geen optie. Om vegetarisme tegen te gaan is het verplicht minstens 1 vleeshoudende snack af te nemen. Cora verklaart: “bij mensen waarvan we niet zeker weten of ze vegetariër zijn, verhogen we dit aantal naar 2. Vegetarisme is een ernstige ziekte, die we zo snel mogelijk uit zullen moeten roeien.”

Over de geruchten dat er volgend jaar een vergelijkbare aanbieding met bier komt werd verder met geen woord gerept.

2 reacties voor “Sportcentrum gaat frituur aanbieden tijdens tentamens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *