Schoonmaakster krijgt promotie

Schoonmaakbedrijf Asito (Alles Schoon In Twente en Omstreken) heeft in een persbericht laten weten dat één van hun medewerkers, Marjon de Vries, de eer ten deel is gevallen om als interieurverzorgster aan de slag te gaan in de cleanroom in het Nanolab op de campus van de Universiteit Twente.

De Vries is al sinds 1992 een zeer gewaardeerde medewerker en heeft in haar ruim 22-jarige dienstverband op vele locaties schoongemaakt. Sinds 2005 is zij werkzaam in de gebouwen van de UT en sinds de opening van Carré loopt ze dagelijks haar ronde op de derde verdieping van dit gebouw. De door haar geleverde prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven bij de medewerkers en studenten en daarom besloot de vakgroep Inorganic Material Science (IMS) hier melding van te maken bij het management van Asito. Joke ter Schuur van IMS: “De bureau’s waren altijd stofvrij, er werd netjes stofgezuigd en de toiletrollen hingen altijd goed.”

Directeur van Asito, Marcel Dijkstra laat weten: “Wij nemen dergelijke berichten altijd zeer serieus en hebben ons beoordelingsteam op pad gestuurd om na te gaan of er inderdaad uitzonderlijk werk geleverd werd. Dit bleek zo te zijn en dat is natuurlijk fantastisch!” Als beloning krijgt De Vries vanaf begin mei de kans om zich te bewijzen in de cleanroom, want ‘dat is echt het hoogst haalbare in de schoonmaakwereld’.

Zelf is De Vries er een beetje stil van: “Ik doe gewoon mijn werk en het is pas schoon als het echt schoon is.” Spannend vindt ze het wel om in de cleanroom aan de slag te gaan, maar ze is blij met de waardering die hieruit blijkt: “Alleen een stofzuiger is niet genoeg. Daar komt het echt aan op de kwaliteit van de persoon.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *