Onderzoek met NS loopt vertraging op

Een onderzoek van wetenschappers van de Universiteit Twente in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen heeft vertraging opgelopen. Beide partijen wijzen met een beschuldigde vinger naar elkaar.

Begin 2013 startte de vakgroep van professor O. Verbeek een onderzoek hoe de bereikbaarheid van Twente via het spoor verbeterd zou kunnen worden en welke rol de UT daarin zou kunnen vervullen. Daarbij was men zowel geïnteresseerd in de maatschappelijke rol als in de technische bijdrage van de UT.

Tot op heden heeft het onderzoek geen bruikbare resultaten opgeleverd. Beide partijen wijzen elkaar aan als schuldige. Een woordvoerder van de UT laat weten dat medewerkers van de NS op elke afspraak te laat binnen kwamen en dat men eerder weg moest om de trein te halen. Tevens werden meerdere afspraken afgezegd vanwege werkzaamheden aan het spoor. De NS noemt als belangrijkste oorzaken het ‘onduidelijke taaltje dat men in Enschede uitkraamt’ en dat men maar bleef hameren op kleinere treinen. Een veel gehoorde opmerking zou zijn: ‘Nano heeft de toekomst!’

Of het onderzoek nog doorgezet wordt, en zo ja, wanneer er resultaten te verwachten zijn, durft niemand te bevestigen of te ontkennen. Uw redactie verwacht dat de uitkomst nog lang op zich laat wachten, maar rekent op een schikking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *