UT wil “kansloze geslaagden” weren

Studenten die in hun eerste jaar 45 EC wisten te halen konden altijd veilig zeggen dat ze ook aan het tweede jaar konden beginnen. Binnenkort kan daar verandering in komen. Nu opleidingen wellicht de optie krijgen om zgn. kansrijke gezakten alsnog door te laten gaan, wordt de roep om kansloze geslaagden te laten zakken steeds groter.

Steeds meer ouderejaars studenten ergeren zich aan sjaarzen die de hele dag studeren en nog zelden in de kroeg te vinden zijn. Meerdere personen zien dit gedrag als ‘vrij kansloos’. Een ouderejaars legt uit: “Kijk, als ze nou af en toe zouden sporten ofzo, dan zouden we het nog wel kunnen begrijpen. Maar sommige van die gasten zitten in hun vrije tijd Dungeons en Dragons te spelen. Als dat niet kansloos is, weet ik het ook niet meer.”

Ook rector Ed Brinksma kan zich vinden in de kritiek. “Het motto van onze universiteit is niet voor niets High Tech – Human Touch. Dan kan een student wel al zijn studiepunten halen, als de social skills missen en ze het verdommen om af en toe een biertje te drinken ontbreekt de Human Touch volledig.”

Het college is van plan om per collegejaar 2014/2015 een pilot te beginnen bij enkele studies. De opleidingen Technische Natuurkunde, Electrical Engineering en Technische Wiskunde hebben reeds interesse getoond en lijken daarmee de voornaamste kandidaten voor deze pilot. Wel moet het plan nog door de URaad komen, het voorstel zal besproken worden tijdens de overlegvergadering van 25 juni.

2 reacties voor “UT wil “kansloze geslaagden” weren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *