Signaal opgepikt van stabiel eduroam

In Carré 2K is het zojuist gelukt door een student om een stabiele verbinding te maken met eduroam. “Het verbinden gaat meestal wel goed, maar ik had daarna gewoon stabiel internet dat op fatsoenlijke snelheid draaide.”

Studente Chemische Technologie Josje Bockel maakte dit zojuist bekend op haar Twitteraccount. Afdeling netwerkbeheer van het ICTS reageert geschokt: “we hadden zelf niet durven dromen dat tijdens de tentamenweken ergens nog gewoon eduroam normaal te gebruiken was. We zijn mevrouw Bockel dankbaar voor het bekend maken van dit unicum.”

Charlie heeft haar stand-by ploegen opgeroepen en extra bewaking ingezet om de verwachte menigte te beheersen. Tjeerd Haverkate van de beveiliging: “We begrijpen het dat studenten nu massaal aan de eduroam willen, maar het lokaal heeft gewoon een maximumcapaciteit. Als het lokaal volzit gaan wij mensen aan de deur weigeren. Daarnaast, als iedereen naar de Carré komt gaat ook het internet daar weer plat, voor je het weet ontstaat er weer een ware run op het Educafé Zilverling.”

Bockel heeft nog geen tweet geplaatst over Enschede_stad_van_nu of UTGUEST. Op wederhoor is vooralsnog niet gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *