Verdwaalde studente teruggevonden in Cubicus

Vanochtend is rond 11 uur een vermiste studente Communicatiewetenschappen teruggevonden na meer dan 10 jaar verdwaald te zijn in de Cubicus. Een van de bestuurders van studievereniging Dimensie merkte de studente op, net op het moment dat ze na jaren de uitgang van de Cubicus weer had gevonden. Volgens de Dimensie-bestuurder zag ze er erg verzwakt en onverzorgd uit, en ademde moeilijk door jarenlang in de muffe Cubicuslucht te hebben verkeerd.

Naar eigen zeggen is de studente verdwaald geraakt toen ze jaren geleden opeens haar college moest verlaten bij de ontruiming van de Cubicus bij de welbekende brand van 20 november 2002. Door de paniek en de tumult is ze verzeild geraakt in een haar onbekend gedeelte van de Cubicus en heeft het vervolgens meer dan 10 jaar geduurd totdat ze weer in een gang van de Cubicus terecht kwam die ze herkende. Al die tijd heeft ze geleefd van schildpaddenvoer en de snoepautomaten in het gebouw.

Dat studenten nog weleens verdwalen in de Cubicus is een bekend probleem volgens baliemedewerker Marlene Iepje. “Waar servicedeskpersoneel in andere gebouwen dagelijks bezig is met sleutels afgeven, berichten doorgeven naar personeel elders in het gebouw en het overzicht houden over wat er allemaal in het gebouw gebeurd, bestaat onze taak voornamelijk uit de weg wijzen aan studenten die hun collegezaal niet kunnen vinden.”

De studente is voor onderzoek opgenomen in het Medisch Spectrum Twente. Officiële resultaten laten nog op zich wachtten, maar de artsen verwachten een volledig herstel van de studente. Als de studente ontslagen wordt uit het ziekenhuis gaat ze eerst van haar leven genieten. Na jaren aan zelfreflectie is ze echter tot inkeer gekomen over haar studiekeuze en wil haar studie Communicatiewetenschappen niet meer afmaken. “Ik ben de beste jaren van mijn leven kwijtgeraakt, dus ik ga niet nog meer tijd aan een studie wijden waar ik later toch geen fatsoenlijke baan mee kan vinden.”

2 reacties voor “Verdwaalde studente teruggevonden in Cubicus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *