Meerkeuzetentamens voortaan éénkeuzetentamens

Het CvB heeft tijdens de wekelijkse vergadering besloten dat meerkeuzetentamens vanaf komend collegejaar worden afgeschaft. “Alle meerkeuzetentamens zullen worden vervangen door éénkeuzetentamens”, aldus rector Ed Brinksma.

Hoewel de positieve resultaten van het TOM langzaam binnen beginnen te druppelen, is het college van mening dat het beter kan. Vooral groepen studenten die gewend zijn om weinig tot niets te ondernemen voor hun tentamens, blijken moeite te hebben met het nieuwe onderwijssysteem. Naar aanleiding van verschillende klachten hebben de onderwijscommissarissen van Stress, Dimensie, Sirius en Communique besloten een formele brief naar het CvB te sturen.

“Het was een hartverwarmende brief”, aldus de rector, “omdat het goed liet zien dat ook wij als college fouten kunnen maken. Wij hebben met het TOM gepoogd verschillende studentengroepen allemaal over één kam te scheren, maar dat kan natuurlijk niet.” De oplossing om de lijdende groep studenten een duwtje in de rug te geven was geen makkelijke. CvB voorzitter Van der Chijs legt uit: “na weken onderzoek zijn wij er achter gekomen dat al deze studenten als enige groep op de universiteit meerkeuzetentamens maakt. Om het voor de technische student niet te makkelijk te maken hebben wij daarom besloten de meerkeuzetentamens te versimpelen.”

Dat de versimpeling wellicht wat rigoreus is in de ogen van sommige studenten doet Ed Brinksma af als larie. “Het ligt immers allemaal in de lijnen die wij met het TOM hebben opgezet, en deze zijn door iedereen met veel lof ontvangen. Wij zien daarom geen enkele reden om deze maatregel niet door te kunnen voeren. Meedoen is halen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *