Fractievoorzitter Brinkman (CC) vertrekt

De fractievoorzitter van de Campus Coalitie Gert Brinkman is overgestapt nadat de partij zich had uitgelaten over “minder faculteiten”. Brinkman meldde over te stappen naar de Partij van de UT, samen met vroeger CC-lid Dick Meijer.

De gewraakte uitspraak werd gedaan op een recente overlegvergadering. Collegevoorzitter Victor van der Chijs stelde de vraag of er meer of minder faculteiten moesten komen. Nadat bijna de voltallige CC-fractie met een luid “minder, minder, minder” instemmend antwoordde, zei Van der Chijs dat ze dat gingen regelen. De verwachting is dat de faculteiten MB en GW het als eerste zullen moeten ontgelden.

Brinkman noemde de uitspraak “verwerpelijk”, waarna hij aangaf zich niet meer te kunnen vinden in de huidige koers van de partij. Bij de komende verkiezingen, die begin juni zullen plaatsvinden, zal Brinkman de tweede plek op de lijst van de PvdUT innemen, achter lijsttrekker Dick Meijer. Het is nog onduidelijk of Brinkman tot die tijd zijn functie als fractievoorzitter zal behouden.

De Campus Coalitie was nog niet beschikbaar voor inhoudelijk commentaar. Wel gaven ze aan dat het van belang was de openstaande positie van Brinkman zo snel mogelijk in te vullen om de continuïteit te bewaren. In de wandelgangen gingen de namen rond van Elco of Hero.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *