Honderden aangiftes na scanderen ‘Minder’ in UR

Een groot aantal studenten en medewerkers van de faculteiten MB en GW heeft aangifte gedaan na uitspraken van de Universiteitsraad. Op de vraag van CvB-voorzitter van der Chijs of de UR meer of minder faculteiten wilde scandeerde een deel van de CC-fractie luidkeels ‘minder, minder, minder!’

In de afgelopen vergadering van de universiteitsraad vroeg de voorzitter van het College van Bestuur na een lange discussie over de fusie tussen de gamma-faculteiten aan de raad of ze meer of juist minder faculteiten wilden. De raad was verdeeld, maar een aantal medewerkers scandeerde luidkeels en vastberaden minder. Het voorstel de faculteiten te fuseren werd daarop aangenomen.

Door studenten van de betreffende faculteiten werd dit slecht opgevangen. Op Sociale Media waren de reacties niet van lucht en leek de actiebereidheid al snel te stijgen. De studieverenigingen van de betrokken faculteiten stelden een standaardbrief op waarmee aangifte kon worden gedaan van discriminatie. De brief geeft vooral een podium aan studenten die zich over één kam geschoren voelen. Ze vinden dat de term “gamma-student” te breed is en zijn bang dat een paar studies het voor de rest zal verpesten. De politie heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel aangiften er zijn gedaan, maar vermoedelijk loopt het aantal in de honderden.

Een Nijmeegse studievereniging deed ook aangifte, hoewel betrokkenen in Enschede niet helemaal begrijpen waarom. Van tenminste drie studenten International Business Administration zal de aangifte vermoedelijk ook weinig gewicht in de schaal leggen: zij vulden onbewust een formulier in om de belastingaangifte te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *