Persoonlijke Hygiëne 1 toegevoegd aan curriculum Elektrotechniek

De komende lichting bachelorstudenten Elektrotechniek krijgen Persoonlijke Hygiëne 1 als onderdeel van hun eerste module. Dat is zojuist via een onderwijsmededeling bekend gemaakt. Eerste reacties binnen de faculteit EWI zijn positief.

Volgens studieadviseuse Joke Ampsen is dit een positieve ontwikkeling voor het curriculum van de elektrotechneuten. “Naast natuurlijk de vakinhoudelijke kennis kan een EL-student wel wat begeleiding gebruiken buiten de campus. Hiermee hopen we de trek naar de binnenstad een beetje te bevorderen.” Ampsen was voorzitter van de werkgroep die het nieuwe vak vorm heeft moeten geven en implementeren in het nieuwe TOM-curriculum van Elektrotechniek. “Door het tempo van de introductiemodule iets hoger te leggen zijn er contacturen vrijgekomen voor de theorie achter bloemetjes en bijtjes en een practicum scheren.”

In de Zilverling, het thuishonk van vele EL’ers worden door andere studenten blij gereageerd. “Het is hopen dat het nu eens is afgelopen met dat smerige schaamhaar in de waterloze urinoirs. Een beetje manscaping is anno 2014 echt geen overbodige luxe” aldus een BIT-student. Een vrouwelijke eerstejaars INF’er ziet ook het positieve er wel van in. “Ik doe graag een kopje koffie bij mijn studievereniging, maar ik heb het niet zo op vieze luchtjes en lichaamshaar dus in de pauzes vermijd ik dat liever.”

Het vak krijg een pilot in het komende collegejaar. Mochten de resultaten positief uitpakken dan wordt er dat jaar nog gekeken naar Persoonlijke Hygiëne 2 als keuzevak verderop in het curriculum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *