Facilitair Bedrijf gaat meer ex-gedetineerden inzetten

Hoofd van het Facilitair Bedrijf, Marissa Dweiltjes, is trots om bekend te maken dat het FB meer ex-gedetineerden wil inzetten. Het FB is een samenwerking gestart met reclasseringsbureau Almelo om het FB geschikt te maken voor mensen die weer op vrije voet zijn.

Onder het motto van High Tech, Human Touch is juist de UT een geschikte plek om deze mensen in de maatschappij los te laten. Het zou vooral gaan om ex-criminelen die geen gevaar vormen voor de studenten of medewerkers. “Sommigen zijn al gewend om dingen aan te raken en ze op een high tech manier te delen met de wereld. Dat soort types wil je toch aantrekken.” aldus de aanvoerster van de dienstverlening. “Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken dat ze recidiveren want er zijn geen kinderen op de Campus.”

Het reclasseringsbureau zal zorgen voor een goede afloop van het plan. De woordvoerster van het bureau: “Hoeveel ex-dieven heb je nodig om een peertje in te draaien? Nou, je kan je beter afvragen hoeveel peertjes je nodig hebt”. We merken dat deze mensen vaak met hun handen gebonden zitten en slecht aan de slag kunnen in de maatschappij. “Ze staan met de rug tegen de muur, dan word je maar concierge.”

Na de eerste pilot van het plan zullen de eerste nieuwe medewerkers van het FB in mei worden verwacht. Voor studenten zal het ook een leerzame ervaring zijn. Ze krijgen de unieke kans ook eens de andere kant van de maatschappij te zien aldus het reclasseringsbureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *