BREKEND: flUTNieuws offline door DDoS-aanval

Woensdagochtend 9 april heeft het flUTNieuws te maken gehad met een hevige DDoS-aanval. Tijdens deze DDoS-aanval is flutnieuws.nl overbelast geraakt en tijdelijk onbereikbaar geweest. Onze IT- en researchredactie hebben de zaak onderzocht en de aanval lijkt geïnitieerd vanaf de campus, vermoedelijk vanuit de Vleugel of de Vrijhof.

Het flUTNieuws heeft woensdagochtend toen er een storing in de site optrad direct haar provider gecontacteerd, deze bevestigde een aanval:

De redactie van het flUTNieuws is verheugd met de DDoS-aanval. Redacteur Stekeblind reageert: “Deze DDoS-aanval laat zien dat wij in de onze eerste week al mateloos populair zijn. Kennelijke krachten op deze campus willen ons nu al offline hebben. Hulde!”. De IT-afdeling van het flUTNieuws was in mindere mate te spreken over de aanval: “De klassieke oplossing van het uit- en aanzetten van de apparatuur werkte niet, dat maakte het voor ons wel een ingewikkelde storing”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *