Mijn wc: ‘Voorzitter van het Comité Schappelijk Schijten’

De één heeft er maar één, de ander weet niet precies hoeveel wc’s hij eigenlijk in huis heeft. De één betaalt nauwelijks voor enkel een urinoir, de ander ligt krom voor de huur van een waar schijtpaleis. Er is nogal wat diversiteit in de Twentse wc’s. FLUT Nieuws neemt U op uiterst onregelmatige basis mee langs de kleinste kamertjes van Twentse studenten. Met vandaag…

Eigenaar
Eric Smeets (22) is vierdejaars student Advanced Technology.

Wc
De mooiste kamer van Campuslaan 57; de “bovenwc”. Het huurbedrag voor ongeveer twee vierkante meter is onbekend. `Er zal ongetwijfeld iets over riolering in mijn contract staan, maar de uitsplitsing van mijn huur ken ik niet uit mijn hoofd’

Huis
Campuslaan 57 is, zoals de naam al doet vermoeden, gelegen op de Campus van de Universiteit Twente. Het huis telt twee wc’s, die gedeeld worden door veertien bewoners. De wc-ervaring staat bij alle bewoners hoog in het vaandel, er wordt dan ook veel aandacht besteed aan de ambiance van de kamers en zelfs aan de hygiëne; de wc’s worden hier toch al gauw twee keer per week schoongemaakt.

Mestkever of schoonmaakfee?
`Ik woon hier sinds het begin van mijn studententijd, nu dus een dikke drie jaar. Sinds het vertrek van onze huisoudste afgelopen maand, ben ik voorzitter geworden van het “Comité Schappelijk Schijten”. Dit comité, bestaande uit twee man, stelt zich ten doel de bovenwc zo aangenaam mogelijk voor de bezoeker te maken. We verzorgen bijvoorbeeld attributen voor sfeer en vermaak. Voorzitter zijn levert je hier in huis bijna hetzelfde aanzien op als huisoudste zijn. Schoonmaken? Daar helpt iedereen wel aan mee.’

Wat maakt deze wc uniek?
`Sinds de oprichting van het comité in 2007 zijn er veel aanpassingen gemaakt aan de kale standaardwc van Acasa; er hangt een kroonluchter en er staan kaarsen voor sfeer, er is een boekenplank gemaakt van een rood/wit gestreept markeringsbord, er ligt een gastenboek, er hangt van alles aan de muren, en voor suggesties voor activiteiten is ook de Kama Pootra aanwezig. Ja, dat is wat je denkt dat het is.’

De vloer is nog wat saai?
`Ja, klopt. We hadden ooit een golfset met green liggen, maar door overenthousiast gebruik zijn de balletjes vrij snel kapot gegaan en rook de green op den duur dusdanig dubieus dat we hem maar weer weggehaald hebben. Dat schept natuurlijk wel ruimte voor een eventuele bierkoelkast, maar over die toevoeging twijfelen we nog; het is ook wel de bedoeling dat de bezoeker weer een keer ruimte maakt voor de volgende.’

Fijnste plekje?
`Dat is natuurlijk de pot zelf om op te zitten. Zowel staand, als zittend is er veel mee te maken op deze wc, maar zittend geeft je de handen vrij voor activiteiten.’

Wat is het spannendste dat ooit op deze wc is gebeurd?
`Er hangt geen camera om dat soort dingen in de gaten te houden, maar echt rare geluiden heb ik nog nooit van de wc vandaan horen komen. De groepsstandjes uit de Kama Pootra zijn naar mijn weten ook nog nooit uitgeprobeerd. Wel hebben we een keer gehad dat de wc ’s morgens onder het bloed leek te zitten, maar achteraf bleek het om opgedroogde rode wijn te gaan die er was gemorst tijdens een dispuutsdiner van een huisgenoot.’

2 reacties voor “Mijn wc: ‘Voorzitter van het Comité Schappelijk Schijten’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *