Koken: Pannenkoeken met bier

Vandaag in koken met bier: pannenkoeken. Deze heerlijke Hollandse baksels gaan goed gepaard met een paar Tripels. Maak je borst maar nat! Wel bijzonder jammer dat je een recept nodig hebt om pannenkoeken te kunnen bakken, kut sjaars..

Benodigdheden

  • 3 Westmalle Tripel (meer is meer beter)
  • Koopmans Pannenkoekenmix
  • Tjak voor op je pannenkoek

Need to know: 5 minuten per pannenkoek, 3-5 pannenkoeken per persoon, 10 pannenkoeken per pakje.

Vul een glas met precies 33 cl van de Westmalle Tripel. Zet het glas aan de lippen en neem een slok. Dat koude gevoel langs je slokdarm is precies wat je zoekt. Als je slim bent geweest heb je het juiste pakje uit de schappen getrokken en hoef je alleen water toe te voegen. Doe dat niet. Vervang de hoeveelheid water met een even grote hoeveelheid bier. Roer de mix goed door.

Verhit een klontje boter in de pan. Giet een zekere hoeveelheid van het bier uit je glas in je keel. Gooi spek in de pan en bak het even kort aan. Giet daarna wat van het beslag in de pan tot je de bodem volledig hebt besmeurd met het spul. Mits je niet de action pannen hebt gekocht kan je nu achteroverzitten tot de pannenkoek daadwerkelijk lekker wordt. Neem om dat te vieren nog twee eetlepels bier tot je. Draai op een zeker moment je pannenkoek 180 graden over de platte kant. Serveer de pannenkoek met stroop of andere tjak en blijf dit doen tot je bier op is of dat je smurrie op is.

 

2 reacties voor “Koken: Pannenkoeken met bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *