Asito verscherpt toezicht op correct ophangen toiletrollen

Teamleiders van de Asito Campusunit moeten voortaan steekproefsgewijs de wc’s controleren die hun interieurverzorgers hebben schoongemaakt. Uit enquête is gebleken dat de hygiëneregels stelselmatig aan de laarzen worden gelapt. “We moeten helaas kordaat optreden tegen dit probleem” aldus Asito-directeur Oscar de Barcheege.

“De handboeken zijn er heel duidelijk in, het velletje moet eroverheen en dus niet achterlangs.” aldus de Barcheege. Deze regel is sinds 2003 massaal ingevoerd toen uit een grootschalig studie bleek dat de hygiëne zwaar in het geding komt zodra het velletje achterlangs van de rol wordt afgewikkeld. “We moeten daarom helaas zwaar optreden door onaangekondigde controles in te voeren en een zero-tolerance beleid in te voeren. Wie betrapt wordt, wordt overgeplaatst naar de keukens van Sodexo totdat ze hygiëne onder de knie hebben.”

De URaad is ontstemd over deze gang van zaken binnen de campusgebouwen. “Weerzinwekkend dat de oriëntatie van de pleerolletjes meer prioriteit krijgt dan de kwaliteit van het wc-papier zelf. Met onze “mijn-billen-verdienen-beter”-lunches pleiten we al jarenlang voor 2-laags papier in plaats van dit gerecyclede schuurpapier. Doen alsof ze daarvan niks meekrijgen maar zich vervolgens wel bekommeren om de oriëntatie, belachelijk!” aldus raadslid Ko den Zeil.

Over het noord-zuid danwel oost-west manoeuvreren van de stofzuiger is vooralsnog nog niks bekendgemaakt.

2 reacties voor “Asito verscherpt toezicht op correct ophangen toiletrollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *