“Viaduct Hengelosestraat moet terug”

De Universiteit Twente is ontevreden over het verwijderen van het vroegere viaduct in de Hengelosestraat. Uit onderzoek van de vakgroep Vervoer, Ruimte en Verkeer is namelijk gebleken dat reistijden naar de campus fors zijn toegenomen.

In 2012 is het viaduct in de Hengelosestraat gesloopt om het campusterrein en het business & science park (B&S park), gelegen aan de zuidzijde van de Hengelosestraat, beter met elkaar te verbinden. Sindsdien ligt er een 50 meter brede strook, waarvan 25 meter asfalt, om de campus en het B&S toegankelijker voor elkaar te maken.

Een medewerker bevestigt tegenwoordig meer op het B&S park te komen: “tegenwoordig sta ik enkele minuten op het B&S park te wachten op een groen verkeerslicht, waar ik vroeger gewoon in een keer onder het viaduct door kon rijden”.

Na aanhoudende klachten heeft het CvB besloten de gemeente te verzoeken om weer een viaduct te plaatsen. De gemeente heeft te kennen gegeven dat het plaatsen van een nieuw viaduct geen optie is: Burgermeester Den Jongsten reageert vanaf Tenerife, waar hij op zakenreis is: “we gaan als gemeente niet zomaar een beetje geld over de balk lopen smijten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *