Column: Ontbijt

Onlangs vertelde een huisgenoot mij dat hij die ochtend iets gegeten had. “Oh ja”, dacht ik: “ik heb inderdaad ook wel iets gehoord over ontbijten.”

Eigenlijk verdiep ik me helemaal niet in wat ik wanneer eet, en sla ik het ontbijt meestal over, op het gezamenlijke ontbijt na het kerstdiner na. Mijn eerste gedachte toen ik wakker werd vanochtend was dan ook dat ik niet ging ontbijten, want ik had niets in huis.

Maar ik bedacht me! Waarom zou ik niet gaan ontbijten? Er zijn studenten in de wereld die helemaal niet kunnen ontbijten, omdat ze wakker worden op een tijd dat het eigenlijk al lunch heet. Zou het dan niet zonde zijn om niets te eten, gewoon omdat ik meestal geen trek heb?

Daarom heb ik in mijn kostbare opsta-ritme toch even een kijkje genomen op de website van het voedingscentrum. Het kostte me wat meer moeite dan ik dacht, maar na informatie over afvallen en recepten van de dag vond ik een lijst met dingen die je kon eten als ontbijt.

Stiekem wil ik gewoon naar de Subway en dan gewoon een broodje bestellen met de Knaek voor gratis upgrade naar een footlong, maar helaas, die is voor Enschede niet meer beschikbaar dit jaar. Nu moet ik zelf een vullende maaltijd samenstellen.

Gelukkig vind ik die in mijn kastje in de keuken van mijn studentenhuis. Ik had verwacht daar alleen een doos muesli te vinden die over datum is, maar ik vind een vers bruin brood met pompoenpitjes en een potje Helaes pindakaas.

Ondanks dat het me een tijd kost voordat ik mijn boterham gesmeerd heb ben ik aan het einde blij dat ik hier de moeite voor heb genomen. Ik vind dat je altijd een boterham moet eten bij het ontbijt. Daarom heb ik dat vanochtend gedaan en omdat het zo lekker is meteen maar een broodtrommeltje vol brood gesmeerd voor bij de lunch. Dat ga ik zometeen op een schaamlip op het O&O-plein even opeten. Ik hoop tijdens de middagpauze meer studenten te zien die een boterham hebben gesmeerd.

1 reacties voor “Column: Ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *