Losse-euroman voldoet niet aan nieuwe IBAN-normen

Arnoud, beter bekend als Losse-euroman heeft onlangs te horen gekregen dat ook hij vanaf 1 augustus moet voldoen aan de nieuwe normen die gesteld worden aan betalingsverkeer binnen de Europese Unie. Na een berisping van de bank is medegedeeld dat ook bedelaars onder het nieuwe bancaire systeem vallen.

De bedelaar zelf heeft er weinig zin in: “volgens de nieuwe regels moet ik bij het incasseren van 1 euro mijn Incassant ID en referentie bekend maken. Naast de administratieve rompslomp van het bijhouden van referenties, moet je in Nederland in het bezit zijn van een KvK-nummer voor een Incassant ID.” Volgens de specificatie van de euro-incasso moet de incassant een Incassant ID hebben, en in Nederland worden die inderdaad vastgesteld op basis van het KvK-nummer. “Als ik dus een KvK-nummer zou gaan aanvragen, moet ik een vast adres hebben. Dan is het al snel gedaan met het principe van zwerven.”

Een stel studenten hebben na het horen van dit nieuws een actiegroep opgestart om de vagebond het hart onder de riem te steken. “Het kan toch niet zo zijn dat zelfs zwervelingen worden benadeeld door het zoveelste gedrocht dat Europa ons door de strot wil duwen. Wij zijn actief op zoek naar juristen die ons willen bijstaan in een zoektocht naar een maas waardoor Arnoud ongestoord zijn dagelijkse gang van zaken kan vervolgen.” De actie is vooral op touw gezet via Facebook, waar de pagina binnen een week al meer dan 400 likes heeft opgeleverd.

Ook burgermeester den Jongsten heeft geschokt gereageerd: “Het zou natuurlijk bijzonder jammer zijn als een stuk stadscultuur hierdoor verloren zou gaan. Ik ga dit zeker aan de man brengen tijdens komende raadsvergadering.” Arnoud zelf blijft er nuchter onder. “Ik ga gewoon door met mijn kerncompetentie, namelijk het vragen om een aalmoes. Hoe het na 1 augustus gaat lopen zie ik te zijner tijd wel.”

1 reacties voor “Losse-euroman voldoet niet aan nieuwe IBAN-normen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *