Internationale deelnemers oefenen bijtijds voor Bestorming van de Bastille

ENSCHEDE – Op 24 augustus is de introductieperiode van de Universiteit Twente, de Kick-In, van start gegaan. Internationale deelnemers uit Toscane (Italië), lid van de Advanced Technology doegroep “Fiorentin-at”, hebben een voorschot genomen op de rest van het Kick-In programma.

De bestorming van de Bastille vindt traditiegetrouw plaats op de donderdagmiddag van de Kick-In. Een heugelijk evenement, welke menig ouderejaars zich nog zal kunnen herinneren. Eén van de onderdelen hiervan is de slotbeklimming, op de trap van de Vestingbar. De deelnemers van Fiorentin-at komen graag goed beslagen ten ijs, en willen een recordtijd neerzetten. Deze slotbeklimming moet aldus ook vlekkeloos gaan.

Zodoende is in de binnenstad van Enschede een parkours opgezet, compleet met tegenspel van de lokale bevolking. De trap van het Intercity Hotel, te vinden naast de ijssalon Van der Poel en tegenover het station, is als geschikte locatie gevonden. Fiorentin-at en de lokale aanhang van Vak P hebben zich verenigd in een bestorming. Lokale ondernemers hebben hier ongevraagd aan bijgedragen, door middel van hun terrasmeubilair en glazen.

De voorzitter van de Kick-In Commissie, Esther Kwakel, geeft aan dat het aan te moedigen is dat de deelnemers zich goed voorbereiden op het programma om blessures te voorkomen. Dit moet allemaal echter wel in overleg gebeuren, en met enig fatsoen. De KIC beraadt zich nog op mogelijke uitsluiting: “Deelname van Fiorentin-at aan de ‘Celebrate our Differences Party’ in Hengelo ligt niet voor de hand.”

De doegroepouders van Fiorentin-at, Pablo Fellatio en Cunni Lingus, waren niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *