Verlichting van toenemende prestatiedruk: adtjes voortaan in 9 seconden

Nu minister Van Engelshoven het voorstel heeft gelanceerd om het BSA te maximeren op 40 studiepunten, komen er vanuit verschillende hoeken meer initiatieven om de druk op studenten te verlagen. Zo kwam onze eigen rector met het THOM, een nieuw onderwijsmodel. Daarnaast komt de SU nu met een voorstel om de tijd waarin een adtje getrokken moet worden op te rekken naar 9 seconden.

Dit staat te lezen in de nog ongepubliceerde drankspelvisie van van de Union, welke in handen is van flUTnieuws. “Studenten hebben tegenwoordig op alle vlakken te maken met een hoge prestatiedruk, ook in hun vrije tijd”, licht de portefeuillehouder zuipen van de SU toe. “Daarom willen we hen iets verlichting bieden, door de tijd waarin een adtje getrokken moet worden met een derde te verlengen. Daarnaast werken we met onze maatschappelijk partner pils (een grote lokale brouwer, red.) aan nieuwe drankspelletjes met minder prestatiedruk”.

Ook drankspellen zullen eraan moeten geloven, zo staat in de visie. Zo zal de koningsadt voortaan al bij de derde koning geconsumeerd mogen worden (speltip van de redactie: speel op 6 januari), er zal nog maar tweemaal gegooid mogen worden tijdens het mexxen en zullen bierestafettes voortaan met teams van 3 gehouden worden. Ook het spelletje ‘is het wodka of is het water’ moet eraan geloven, dit zal louter nog met water gespeeld worden. Een meer verregaand voorstel, waarbij hoger ook lager is en lager ook hoger, heeft de visie naar verluid niet gehaald.

De Drienerloosche Regiegroep Aangaande Nieuwe Konsumptiespellen (D.R.A.N.K.) zal zorgen voor de waarborging van de kwaliteit van de aangepaste drankspellen. Voorzitter K. Hardpilsen van D.R.A.N.K.: “er moet natuurlijk nog wel gewoon gezopen worden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *