Een dagje bij de Campushuisarts – de diagnoses van Kansen

Bij de flUTnieuws-redactie maken we van alles mee, maar ook op andere plekken op de campus valt genoeg te beleven. Wij besloten een keer een kijkje te nemen in de wachtkamer van de Campushuisarts om te zien wat studenten allemaal bezighoudt betreffende het thema gezondheid.

Eerst spraken we met Michiel* (19) die last had van een zere duim. “We waren met ons huis een bal aan het overgooien, en hij kwam nogal naar op mijn duim. Ik ben bang dat ie gebroken is, dus tijd voor een bezoekje aan de huisarts.” Een kwartier later kwam hij uit de behandelkamer. “Ja, heel gek, ik heb dus een blindedarmontsteking.” zegt hij verwonderd. “Hij vertelde me dat hij even iets moest nakijken. Ik hoorde iets van een rad draaien ofzo, vast een medische scanner gok ik, en toen kwam hij terug met deze diagnose. Gelukkig kan ik overmorgen al onder het mes. Hopelijk is mijn zere duim ook over dan.” antwoord hij opgelucht. “Hij is een gediplomeerd huisarts, dus het zal wel kloppen.”

Even later kwamen we Dimitri* (23) tegen. “Ik voel me al een flinke tijd depressief. De vorige keer dat ik hier kwam vertelde de huisarts me dat ik maar een paracetamolletje moest nemen en goed moest rusten. Scheelt, ik kwam al dagen mijn bed niet meer uit. Er zit alleen weinig verbetering in, vandaar dat ik terugkom.” Gelukkig kwam ook hier de dokter even later met een goed advies. “Hij raakt zelf altijd ontspannen van een jointje, dat moest ik ook maar eens proberen. Of wat porno opzetten, daar knapt hij altijd van op.” Hij wijst naar een blaadje in zijn hand. “Ook kreeg ik een Donald Duck mee, daar vrolijkt iedereen van op. Nou, ik zie wel…” concludeert hij met een flinke zucht “Misschien moet ik wel meer paracetamol slikken, gaat het dan over.”

Aangezien we wel meer hoorden over depressies onder studenten besloten we aan het eind van de dag de Campushuisarts, de heer Kansen, zelf hierover te ondervragen. “Pff, aanstellers zijn het”, verzucht hij met zijn tas golfclubs op zijn rug. “Ze kunnen het nooit zo zwaar hebben als ik. Ik heb te dealen met zeikende patiënten en hun rechtszaken en ik heb ook nog steeds een handicap van 32.”

Onlangs werd in de landelijke dagbladpers de noodklok geluid over de druk op studenten. Huisarts Kansen reageert: “Dat gezeik over BSA, die makker Tom, verslavingen en wat dan ook, ik ben er klaar mee. Misschien moeten ze stoppen om 9 uur ’s ochtends bier te schenken, geen idee. Op deze manier wordt het mooi het probleem van de UT, kan ik weer lekker golfen.” concludeert hij. Hij stapt zijn Porsche 911 in op de invalidenparkeerplaats. “Ik heb immers een handicap.” verklaart hij, terwijl hij bulderlachend wegrijdt.

*de namen van de studenten zijn gefingeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *