Campus wordt permanent foodtruckfestival

Binnenkort is het zover: het welbekende broodje gezond van de Sodexo zal u allen verlaten dit collegejaar. Péér, de nieuwe cateraar op de UT, is niet te vergelijken met de Sodexo. De campus wordt één groot foodtruckfestival, met in ieder gebouw een ander, uniek aanbod. Onze correspondent R.U. Eet een Berg nam contact op met Henk Onger, salesmanager van Péér.

“De campus leent zich perfect voor variëteit in het aanbod”, begint Henk. “Immers, de namen van de gebouwen zijn ideaal om aan te geven welke foodtruck erin gezeteld zal worden. The Sky is the limit! Stel, je hebt zin in een rustige kop koffie en wil een beetje bijkletsen met een goede vriend of vriendin. Dat aanbod hebben we reeds op de campus, er zit namelijk een Starbucks op een geschikte plaats: gebouw de Chillverling.”

Onger noemt nog veel meer voorbeelden van ideeën die voorbij zijn gekomen in de brainstorm. Zin in een snelle hap? Dat kan gelukkig al, bij de Subway in de Fastille. Het College van Bestuur kan zich helemaal uitleven aan authentieke kipgerechten in de Vleugel, of kan een eitje halen in gebouw de Spiegel. Let je op de kilootjes? In de Ravelijn of The Sellery kan je je helemaal uitleven aan quinoa-avocado-salades, of een stukje fruit in het Bananolab.

Ook aan internationale studenten wordt gedacht: de Noord-Afrikaanse keuken is te vinden in de Cubicouscous, en voor een Mexicaans gerecht kan je terecht in het DesignWrap. Toch meer zin in een Hollandse hap? Dan voel je je helemaal thuis in de Frietadel, en voor een broodje gehaktbal moet je zijn in Bal B. Een goede maaltijd kan uiteraard niet zonder dessert, daarvoor kan je je helemaal uitleven aan het toetjesbuffet in gebouw de Vlaaier.

Drinken wordt echter niet geserveerd in deze gebouwen, daarvoor moet je zijn in gebouw de Dorst. Er zijn genoeg koelkasten, en een tapinstallatie staat al klaar in de kantine. “Maar dat mag natuurlijk pas na 4 uur!”, zegt Onger half schaterlachend. Over een eventuele samenwerking met de jaarlijkse 11-bierentocht, waar je in ieder gebouw ook een hapje kan eten naast je bier, doet Onger geen uitspraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *