Practical joke van CvB neemt serieuze gestalte aan

De prank van het CvB dat er een Starbucks in het Educafé geplaatst zou worden loopt volledig uit de hand. Het ridicule idee om een koffiekiosk midden in het Educafé te plaatsen is door onbekenden opgepakt en de bouwtekeningen zijn inmiddels gemaakt.

Leden van het CvB zeggen dat ze het nooit zo serieus bedoeld hebben. Het was juist bedoeld als een grapje tijdens de opening van het collegejaar. “Een commerciële coffeecorner in het midden van verenigingen waar je als lid gratis koffie kan halen, hoe hebben mensen dit ooit serieus kunnen nemen?” aldus de heer Kanis. Echter doken deze week wel degelijk concrete plannen op om het Educafé om te toveren van studieruimte naar ‘creatiestimulerend ontspanningsdomein’. In de plannen moet de helft van de bruikbare ruimte, en dus de bijbehorende studenten, ruimte maken voor een groteske kiosk.

De omliggende studieverenigingen staan niet positief tegenover de bouwplannen omdat het Educafé op deze manier niet meer als evenemententerrein bruikbaar is. Ook de betrokken studenten hebben boos gereageerd op de invasie van hun studieruimte. Zij stellen een negentigerjarensitcomoplossing voor waarbij er een rode streep door het Educafé getrokken wordt waar de Starbucks niet overheen mag komen.

Mevrouw Gunnink, die de plannen ontdekte en aan de bel trok, snapt niet dat dit zo uit de hand heeft kunnen escaleren. “Hoezo een Starbucks op de UT? Het ArtEZ zit hier al jaren niet meer, dus er zijn niet eens genoeg Mac-gebruikende, sjaal-dragende script- en romanschrijvers in de buurt om het rendabel te maken voor de Starbucks.” Ook is ze bang dat het plaatsen van een dergelijk concept juist dit soort volk aan zal trekken. Hiermee zal volgens haar de technische achtergrond van de universiteit verwateren.

Het CvB is dringend op zoek naar de initiatiefnemers van de beoogde plannen. “We zijn benieuwd naar de beweegredenen van deze groepering en willen de ontwikkelingen in de kiem smoren.” Zegt D. Egberts, voorzitter CvB. Daarnaast biedt hij namens het universiteitsbestuur zijn excuses aan voor de veroorzaakte commotie. “Natuurlijk zouden we nooit een Starbucks plaatsen puur voor ons internationale imago. Dat is gewoon bespottelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *